Medelålderns vägskäl

Jag funderar mycket över den delen av livet som jag befinner mig i. Medelåldern. Just nu känns det om jag står vid ett vägskäl där vägen som jag hittills har färdats på delar sig i en mängd olika riktningar och jag har ingen aning om vilken av dem jag ska välja. I mer än arton år har mitt fokus varit mina barn och jag ångrar inte det alls. Ändå känner jag mig idag lite sorgsen över alla missade möjligheter. Jag kunde ha gjort mer av mina förmågor och mina talanger och ibland är jag rädd att det är för sent nu.
Och trots att jag fick de här tre barnen, och jag älskar dem mer än jag kan säga, så sörjer jag att mitt äktenskap inte gav mig en partner och en livskamrat. Det jag fick var en kollega i firman Familjen AB och när arbetsuppgifterna i firman minskade så var vi tvungna att gå skilda vägar. Men jag var ung när jag tog de livsavgörande besluten och visste inte bättre så jag försöker att inte vara för hård mot mig själv.
Jag antar att det inte har någon betydelse vilka val vi gör, när vi når medelåldern måste varenda en av oss ändå acceptera att det fanns möjligheter vi inte tog vara på och riktningar vi inte valde. Men jag försöker tro på att det aldrig någonsin är för sent och att allt har sin tid.
Doris Lessings Sommaren före mörkret handlar om Kate som befinner sig precis på samma plats som jag. Barnen har vuxit upp och hon har just insett att maken regelbundet har unga älskarinnor. Sommaren då Kate fyllt 45 försvinner hela familjen åt olika håll, ut på egna äventyr, och ingen behöver mammans och hustruns omsorger. Kate blir tvungen att färdas in i sig själv och det blir en smärtsam och spännande resa som kommer att förändra allt. Läs den!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: