Språk, psykologi och andlighet i bokhögen

Jag har haft ett långt och ofrivilligt uppehåll i mitt läsande. Efter en dramatisk händelse blev jag plötsligt oförmögen att utföra någonting som krävde koncentration. Kunde inta samla tankarna ens för att läsa två meningar efter varandra. Nu är det bättre och jag har tre böcker igång.

Anna Kåvers Himmel, helvete och allt däremellan blev jag nyfiken på när jag följde ett direktsänt seminarium med psykologen och terapeuten Anna Kåver på Bokmässan. Tanken är att boken ska lära oss mer om våra känslor så att vi lättare kan navigera både i lätt bris och full storm.

Lyckan, kärleken och meningen med livet har en mer tilltalande och rättvisande titel på engelska, nämligen Eat, pray, love. Elizabeth Gilbert berättar om en resa som går genom en nedbrytande kris i USA, njutning i Italien, meditation i Indien och nu ska hon resa vidare till Indonesien. Jag gillar Gilberts balans mellan djup och humor.

Kungen bugar och dödar är den bok av Nobelpristagaren Herta Müller som ska vara lättast att börja med. Jag har ännu bara läst några meningar på första sidan i det första kapitlet som heter Varje språk har sina egna ögon. Hon sägs vara en stor stilist. Jag ser fram emot läsningen.

Jag återkommer med recensioner när jag läst klart 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: