Men jag då?

Min hög med ännu inte lästa böcker växer oavbrutet och innan jag hann klart med de tre jag nämnde i min förra post så kom den här från biblioteket. Jag har stått i kö för Sandy Hotchkiss Men jag då? i månader och kastade mig in i läsningen redan på hemvägen från biblioteket.

Undertiteln Hur man överlever bland tillvarons narcissister gav mig hopp om att en gång för alla lära mig att känna igen en narcissist när jag möter en och helst också få veta hur jag ska hantera dem. Jag drar dem till mig nämligen. Troligen för att jag är uppvuxen i vad som väl kan kallas en dysfunktionell familj.

Å visst känner jag igen mig i Hotchkiss beskrivningar av den narcissistiska föräldern och partnern och visst kan jag dra viss lärdom av de strategier hon föreslår. Ändå lägger jag ifrån mig boken med en känsla av besvikelse. Jag tror att jag skulle vilja förstå bättre, inte bara få veta att det bästa jag kan göra är att hålla mig så långt borta som möjligt. För det vet jag ju redan. Å det är inte alltid möjligt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: